Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland inwestuje w modernizację zakładów produkcyjnych w Polsce

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2014-09-11 10:18:30

Hochland Polska jest obecnie drugim największym rynkiem dla produktów Hochland po rodzimym w Niemczech. Do tej pory Hochland SE zainwestował 500 mln zł w zakłady produkcyjne w Kaźmierzu, Baranowie i Węgrowie. Przed spółką kolejne unowocześnienia i modernizacje w Polsce.

Hochland Polska ma znaczący udział w sprzedaży i przychodach grupy Hochland. Obecnie jest na drugim miejscu pod względem udziału w zyskach całej grupy. Kolejne pozycje za Polską zajmują Rosja i Rumunia.
Przez 20 lat działalności Hochland na rynku polskim zainwestował aż 500 mln zł, tworząc stabilne miejsca pracy dla blisko 1000 pracowników. Obecne inwestycje skupione są na regularnej modernizacji prowadzonej w trzech zakładach produkcyjnych.
- Innowacje są na obecnym etapie rozwoju rynku koniecznością. Aktualnie Hochland Polska prowadzi modernizacja proszkowni i solowni w zakładzie produkcyjnym w Węgrowie - mówi Jacek Migrała, Dyrektor Generalny, Prezes Zarządu Hochland Polska. - Kolejne zapowiedziane inwestycje będą miały miejsce przede wszystkim w Kaźmierzu i w głównej mierze skoncentrują się na dostawie nowej linii produktowej z początkiem przyszłego roku – dodaje.
Obecnie Hochland posiada trzy zakłady produkcyjne. Zakład w Kaźmierzu pod Poznaniem, który specjalizuje się w produkcji szerokiej oferty serów topionych w plasterkach, krążkach, bloczkach i pudełkach. Zakład w Baranowie koło Ostrołęki, gdzie - opierając się na oryginalnej francuskiej technologii – od 2000 roku produkowane są sery pleśniowe oraz zakład w Węgrowie w pobliżu Warszawy, gdzie produkowane są sery żółte, mleko i serwatka w proszku. W Węgrowie produkowany jest także pełen asortyment puszystych serów twarogowych Almette oraz Hochland Kanapkowy.
W kolejnym 2015 roku Hochland Polska chce koncentrować na dalszej poprawie produktywności i oszczędnościach energetycznych.
Hochland Polska Spółka z o.o., jeden z liderów rynku serów, należy do Grupy Hochland, której centrala - spółka Hochland SE, mieści się w Heimenkirch w Niemczech. Grupa Hochland zatrudnia około 4200 pracowników w 8 państwach, osiąga łączny obrót na poziomie 1 mld Euro rocznie. Kilkudziesięcioletnie doświadczenie w produkcji serów, nowoczesne technologie i rygorystyczne przestrzeganie zasad produkcji na światowym poziomie gwarantują najwyższą jakość produktów. Firma Hochland Polska (utworzona w 1993) posiada trzy zakłady produkcyjne (w Kaźmierzu pod Poznaniem, Baranowie i Węgrowie), w których zatrudnia niemal 900 pracowników. Hochland specjalizuje się w Polsce w produkcji serów topionych (w krążkach, plasterkach, bloczkach, kubeczkach), serów kremowych – twarogowych, serów żółtych i pleśniowych. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery - m.in. Hochland, Almette, Valbon czy Piato.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25