Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Plastry topione Śmietankowe – nowy smak w rodzinie Hochland!

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-07-02 12:07:17

Hochland – lider na rynku serów topionych w Polsce i absolutny numer 1 na rynku serów topionych w plasterkach - proponuje nowość – Plastry topione Śmietankowe – nowy smak w rodzinie Hochland!
Plastry to ważna kategoria serów topionych w Polsce, zdaniem ekspertów warta rocznie 150 mln zł, które mają udział 28% wartościowo w dużej (10,3% wartościowo) kategorii serów topionych.

Hochland jest zdecydowanym liderem rynku w kategorii plastrów topionych w Polsce (udziały szacowane na 60% wartościowo), a wariant Śmietankowy to najlepszy smak, także w kategorii krążków topionych i drugi w kategorii bloczków topionych .
Bardzo atrakcyjne i praktyczne opakowanie Plastrów topionych Hochland Śmietankowych zachęca do zakupów. Opakowanie jest wyposażone w system ułatwiający otwieranie i zamykanie, zawiera 8 plasterków sera topionego, każdy pojedynczo pakowany w folię.
Rekomendowana cena detaliczna to ok. 4,15 zł za opakowanie 150 g.
Wprowadzenie na rynek nowego produktu zostanie wsparte aktywnościami PR w prasie i Internecie oraz ulotkami informacyjnymi, a także szeregiem akcji degustacyjnych na terenie całej Polski.
Nowe Plastry topione Śmietankowe uzupełnią dostępną już sporą grupę serów topionych Hochland w plastrach: Gouda, Emmentaler, Cheddar, Maasdamer, Tost, Z szynką, Ze szczypiorkiem, Z pieczarkami, Light Gouda.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25