100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Aktualności

Krzysztof Chmura nowym Dyrektorem Sprzedaży Hochland Polska

Dodano: 2014-05-08 09:37:27

© hochland polska

Krzysztof Chmura dołączył do firmy Hochland Polska obejmując z dniem 1 maja br. stanowisko Dyrektora Sprzedaży. Od 2013 roku był włączony w projekt eksportu na rynki czeski i słowacki, a od marca br. wspiera zespół sprzedażowy Hochland Polska na zasadzie konsultingu.

20 lat dotychczasowej kariery zawodowej Krzysztofa Chmury to dwie firmy: Procter & Gamble, gdzie pracował 10 lat i Danone, gdzie spędził prawie 10 lat. Jego kariera prowadziła od stanowiska Przedstawiciela Handlowego do Dyrektora Sprzedaży. Poszukiwania możliwości związania się z firmą FMCG pracującą z silnymi markami znalazły swój finał właśnie w Hochland Polska.
Krzysztof Chmura ma 45 lat, jest żonaty i ma 15-letnią córkę. Poza jazdą na motocyklu uwielbia pływanie oraz górskie wędrówki.
Hochland Polska, jeden z liderów rynku serów, należy do Grupy Hochland, której centrala – spółka Hochland SE, mieści się w Heimenkirch w Niemczech. Grupa Hochland zatrudnia około 4200 pracowników w 8 państwach, osiąga łączny obrót na poziomie 1 mld Euro rocznie. Kilkudziesięcioletnie doświadczenie w produkcji serów, nowoczesne technologie i rygorystyczne przestrzeganie zasad produkcji na światowym poziomie gwarantują najwyższą jakość produktów.
Firma Hochland Polska (utworzona w 1993) posiada trzy zakłady produkcyjne (w Kaźmierzu pod Poznaniem, Baranowie i Węgrowie), w których zatrudnia niemal 900 pracowników. Hochland specjalizuje się w Polsce w produkcji serów topionych (w krążkach, plasterkach, bloczkach, kubeczkach), serów kremowych – twarogowych, serów żółtych i pleśniowych. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery - m.in. Hochland, Almette, Valbon czy Piato.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij