1. Aktualności
  2. Polska

Sertop walczy o kolejne godło Doceń Polskie!

Źródło: Sertop
Autor: Janusz Górski

Serki topione Sertop kolejny raz będą oceniane przez członków Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. W trakcie przeprowadzonych dotychczas certyfikacji, eksperci wyróżnili trzy wyroby marki Sertop: Ser topiony Złoty Ementaler (Top Produkt), Ser smażony domowy chudy z kminkiem oraz Ser topiony Oscar z szynką.


Podczas kwietniowego audytu grono ekspertów będzie miało okazję spróbować kolejnego produktu marki Sertop – Sera topionego śmietankowego ziołowego z czosnkiem w kostce o wadze 100 g.
Serek ten charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i zawiera łatwo przyswajalne białko, tłuszcz, witaminy, sole mineralne oraz mikroelementy, czyli składniki, które stanowią o wysokiej wartości odżywczej serów topionych.
Wszystkie serki Sertop produkowane są z najwyższej jakości surowców mleczarskich, sprowadzanych z czystych ekologicznie terenów Mazur, Podlasia, Podhala i Bieszczad. Sprawdzona technologia produkcji, tradycyjne receptury, najlepsze surowce oraz ścisła kontrola na każdym etapie produkcji to tajniki sukcesu firmy Sertop, gwarantujące wysoką jakość wyrobów tej marki.