1. Aktualności
  2. Polska

Nowość – Hochland Gouda bloczek topiony!

Autor: Janusz Górski

Już w połowie kwietnia do sprzedaży trafi najbardziej popularny i lubiany wariant serowy: bloczek topiony Gouda – nowy smak w rodzinie Hochland. To odpowiedź na potrzeby i oczekiwania Konsumentów.


Bloczki – najważniejsza kategoria serów topionych w Polsce, zdaniem ekspertów warta jest rocznie 222 mln PLN. Bloczki mają największy udział – niemal połowę rynku – w dużej kategorii serów topionych, a Hochland jest zdecydowanym liderem tej kategorii, prawie połowa rynku należy do bloczków topionych Hochland. Jednocześnie bloczki topione Hochland to grupa produktów świetnie rotujących. Wariant Gouda to nr 1 w kategorii sera żółtego, największej kategorii serowej, ale to również najbardziej popularny wariant w kategorii sera topionego w plastrach i kubkach, stąd decyzja o wprowadzeniu nowego smaku Hochland Gouda do sprzedaży. Dodatkowo trójstronna etykieta ma bardzo dobrą widoczność i rozpoznawalność na półce, przez co oferowana nowość rynkowa cechuje się dużym potencjałem sprzedażowym!
Wprowadzenie nowych bloczków topionych Hochland Gouda zostanie wsparte intensywną kampanią PR, reklamą w prasie konsumenckiej, a dla handlowców przygotowano ulotki, planowane jest też wsparcie w punktach sprzedaży, o szczegółach poinformujemy niebawem.
Sugerowana cena detaliczna za opakowanie jednostkowe 100 g nowych bloczków topionych Hochland Gouda wynosi 2,20 PLN.