1. Aktualności
  2. Polska

Frąckowiak (ZPSiH): Zainteresowanie serami smażonymi rozszerza się na cały kraj

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© frąckowiak (zpsih)

– Tradycyjne sery smażone to bardzo ciekawa i niepowtarzalna kategoria handlowa. Rozwija się nieustannie, nie tyle poprzez kolejne wariacje smakowe (najbardziej popularna to wersja bez dodatków oraz z kminkiem), co głównie poprzez zdobywanie coraz to nowych klientów – mówi w rozmowie z Forum Mleczarskim Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w Frąckowiak (ZPSiH).


– Zainteresowanie zdecydowanie rozszerza się z Wielkopolski na całą Polskę. Z pewnością pomaga temu ciekawa promocja unijna z Kampanii Trzy Znaki Smaku, ale w co nie wątpię ani trochę, przede wszystkim niepowtarzalny smak, aromat i konsystencja serów smażonych Frąckowiak. Pamiętam je z dzieciństwa i mam nadzieję, że ani mama ani babcia się nie obrażą – ale ser smażony Frąckowiak jest jeszcze smaczniejszy... Szczególnie, jeśli tuż przed zjedzeniem ocieplimy go (np. w miseczce z ciepłą wodą), by był ciągnący jak kiedyś prosto z patelni. Wielu klientom również kojarzy się on ze smakami dzieciństwa. Cieszymy się z tego, bo cóż innego wspominamy z takim rozrzewnieniem – podsumowuje Grzegorz Marciniak z firmy Frąckowiak (ZPSiH).