Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Kategoria serów pleśniowych rośnie rok do roku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-02-14 09:24:07

© hochland polska

Sery pleśniowe generują sprzedaż roczną o wartości niemal 300 mln PLN, tyle wydają na nie konsumenci. Kategoria systematycznie rośnie rok do roku i przyczynia się do rozwoju całego rynku sera w Polsce, jest drugą najdynamiczniej rosnącą kategorią sera, notuje +5% rok do roku. Co ważne: sery pleśniowe to dynamicznie rosnąca baza konsumentów penetracja to 44%, rośnie aż +37% rok do roku! Sery pleśniowe przyciągają do sklepu wartościowego konsumenta, ponad 25% to ludzie zamożni.

Nowe sery pleśniowe pod marką Hochland pojawiły się w sprzedaży w styczniu 2014. To oferta dla konsumentów poszukujących codziennej alternatywy dla innych serów w przystępnej cenie, dzięki którym odmienią swoją kanapkę. W ofercie serów pleśniowych Hochland znalazły się najbardziej popularne warianty smakowe brie i camembert. Dostępne warianty: Hochland Camembert: naturalny, zioła, zielony pieprz, pieczarki i Hochland Brie: naturalny, zioła, zielony pieprz.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25