1. Aktualności
  2. Polska

W bogatej ofercie firmy Temar (PPH) pojawiły się kolejne nowości produktowe!

Źródło: Temar (PPH)
Autor: Monika Czaplicka

Do asortymentu dołączyły następujące nowości: Cambozola Black w torcie 2 kg, Dorblu Grand Noir w wosku w postaci kręgu 2,5 kg oraz Roucoulons w torcie 1,2 kg.
Cambozola Black to ser z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni o mocno kremowej konsystencji, produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego o zawartości 70% tłuszczu w suchej masie.

Łagodny, naturalny smak sera łączy się z pikantnym właściwym dla niebieskiej pleśni. Ser ten dojrzewa w niskich temperaturach przez okres 4 tygodni. Cambozola Black posiada uniwersalne zastosowanie: jest doskonała na deskę serów, do kanapek oraz jako składnik zarówno dań gorących i zimnych (np. sałatek). Idealnie komponuje się z białym winem.
Dorblu Grand Noir w wosku to ser z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni o zawartości 60% tłuszczu w suchej masie. Najczęściej podaje się go na desce serowej, jako zakąska na kanapkach lub tartinkach koktajlowych. Świetnie komponuje się z sałatkami, farszami, sosami, zapiekankami oraz pastami serowymi. Najlepiej pasują wina półwytrawne, biały burgund.
Roucoulons tort to oryginalny francuski ser miękki z porostem pleśni o zawartości 55% tłuszczu w suchej masie, produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Charakteryzuje się elastyczną, kremową konsystencją i smakiem oraz intensywnym zapachem. Jest doskonałym składnikiem deski serowej. Wyśmienicie smakuje z chrupiącym pieczywem, jak również z winogronami.