Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Fonterra pozyskuje białka serwatkowe z Europy

Dodano: 2013-12-05 23:49:20

Trzy porozumienia: z First Milk (Wielka Brytania), Rokiskio (Litwa) i A-Ware Food Group mają zapewnić produkcję białek serwatkowych dla Fonterry na kontynencie europejskim. Inwestycje Fonterry pokazują jak silny jest popyt światowy, zwłaszcza na półprodukty w tym serwatkę i białka serwatkowe. Co istotne, Fonterra nie jest dla własnych partnerów konkurentem na ich rynkach krajowych. Bliskość inwestycji Fonterry na Litwie dowodzi, że również Polska jest obszarem penetracji ze strony biznesmenów poszukujących mleka w proszku, serwatki i serów. Według potwierdzonej z kilku źródeł wiedzy, trwają w Polsce poszukiwania odpowiedniej jakości półproduktów i firm ze strony poważnych podmiotów chińskich zainteresowanych nie tylko współpracą.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25