1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Kategoria serów topionych w trendzie wzrostowym

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Kategoria serów topionych jest mocna, wykazuje stały wzrost. Na rynku nadal najpopularniejszymi dostępnymi formatami są kostki oraz krążki – mówi Forum Mleczarskiemu Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem w Sertop. – Konsumenci doceniają te standardowe opakowania ze względu na praktyczną wielkość oraz wygodę w użyciu. Można powiedzieć, że pomimo wielu nowości na rynku, zarówno smakowych jak i opakowaniowych, nadal są lojalni wobec tych produktów, które lubią i znają od wielu lat.


– Na stałej liście zakupowej znajduje się takie znane smaki serków topionych jak Złoty Ementaler, Tylżycki, z szynką, ze szczypiorkiem czy z borowikami. Od wielu lat w czołówce znajduje się także serek topiony ze słonecznikiem. Ten zdrowy dodatek jest preferowany przez naszych klientów w każdej grupie wiekowej, nawet tej najmłodszej. Dużym powodzeniem cieszy się także nowa rodzina naszych serków topionych – śmietankowa. Jest ona pakowana w formie długiej kostki 100 g; w trzech wariantach smakowych: czystym bez dodatku, ziołowym z czosnkiem oraz z kolorowym pieprzem – wskazuje Aneta Będkowska z Sertopu.