Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Domowych Smaków Czar z nowymi Plastrami Twarogowymi Hochland

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2013-06-21 10:46:20

© hochland polska

Z okazji wprowadzenia na rynek nowych Plastrów Twarogowych Hochland, 19 czerwca 2013 r odbyło się inspirujące spotkanie prasowe. W restauracji Belvedere położonej w Parku Łazienkowskim w Warszawie, goście mogli stworzyć potrawy, które przywoływały smaki dzieciństwa. Spotkanie pełne niespodzianek poprowadziły Katarzyna Zielińska oraz Marzena Rogalska, natomiast pieczę nad gotowaniem sprawował kucharz z powołania i prawdziwy miłośnik polskich smaków – Tomasz Jakubiak.

Biały, delikatny, niezwykle mleczny. Smak sera twarogowego większości z nas przypomina beztroskie czasy dzieciństwa. Konferencja prasowa z okazji wejścia na rynek nowych Plastrów Twarogowych również była powrotem do domowych smaków i jednocześnie pysznym oderwaniem się od codzienności. Mini turniej o wdzięcznym tytule Domowych Smaków Czar okazał się świetną zabawą. Przed dwoma drużynami wyłonionymi spośród gości stanęło nie lada zadanie. Nie dość, że musieli oni skomponować danie zgodne z wylosowanym przepisem, to jeszcze w międzyczasie odpowiadali na pytania związane ze składnikami potraw, które przygotowywali. W drugiej części zadania uczestnicy musieli puścić wodze wyobraźni i wyczarować z dostępnych składników inspirujące potrawy. Oczywiście w każdej z nich, jednym z głównych składników był bohater spotkania – Plastry Twarogowe Hochland. Efekt był znakomity. W restauracji unosiły się cudowne zapachy, które pobudziły apetyt nawet tych najedzonych. Powstały takie dania jak: Tagliatelle z truskawkami podane na Plastrach Twarogowych Hochland, lekka zapiekanka ze szparagami czy też chrupiąca Ciabatta pełna smaków. Niewątpliwie było to wyjątkowe spotkanie prasowe pełne czaru domowych smaków i świetnej zabawy.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25