Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Nowe kultury od Chr.Hansen

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2013-05-31 12:09:36

Chr. Hansen wprowadza na rynek kolejną generację kultur serowarskich DVS STI do mozzarelli i innych serów typu pasta filata (provolone, kaszkawał, sery do pizzy). Jak podaje producent ten segment rynku przeżywa rozwój w związku z rozwojem żywienia poza domem oraz wzrostem zainteresowania serami świeżymi w kuchni nie tylko w gospodarkach rozwiniętych, ale i na rynkach wschodzących wśród młodej klasy średniej. Nie bez znaczenia jest trend na żywność „easy & on the go” oraz wzrost koncentracji produkcji i popularność serów pod markami własnymi. Wszystko to powoduje konieczność przyspieszania strumienia produkcji oraz redukcji błędów technologicznych. Duże znaczenie ma też wrażliwość dotychczas używanych do produkcji szczepów bakterii.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-04-25) Chr. Hansen: Innowacyjny koagulant umożliwia uzyskanie wzrostu wydajności produkcji o nawet 1%
(2019-02-20) Chr. Hansen Poland: Produkty bezlaktozowe cieszą się rosnącą popularnością
(2019-01-23) Firma Chr. Hansen została uznana za najbardziej zrównoważoną firmę na świecie

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25