Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Alma Market: Największa oferta serów kozich to sery pleśniowe i twarożki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2013-05-24 14:12:54

© alma

– W Polsce można zaobserwować wzrost liczby osób, które przekonują się to tego rodzaju produktów jak sery kozie. Sery te są coraz smaczniejsze, a przede wszystkim bardzo zdrowe i zalecane dla osób, które są uczulone na laktozę zawartą w mleku krowim. Największa jest gama serów pleśniowych i twarożkowych, cała reszta jeszcze raczkuje, jednak producenci próbują zaspokoić wszystkie potrzeby konsumentów. A te bardzo się zmieniają – mówi w rozmowie z Forum Mleczarskie Handel Ewa Badocha, kupiec kategorii sery, Alma Market.

– Nasza oferta jest cały czas rozbudowywana i modyfikowana, wraz ze zmieniającymi się potrzebami klienta. Odbiorcą serów kozich w naszej sieci są przeważnie młode matki oraz osoby starsze. Więcej sprzedajemy kozich serów tzw. sztukowych niż na wagę – dodaje Ewa Badocha.
– Mimo rosnącej sprzedaży serów kozich, wciąż duża liczba klientów podchodzi do tych produktów z dystansem. Największą barierą w sprzedaży tego asortymentu jest panujące wśród klientów przekonanie, że są to produkty o specyficznym smaku. Obserwujemy jednak, że jeśli ktoś raz ich spróbuje, wraca do tego produktu. Akcje promocyjne powiązane z degustacją na pewno pomagają konsumentom przekonać się, że technologia wyrobu tego typu serów poszła bardzo do przodu, co powoduje, że są one doskonałe w smak – wskazuje Ewa Badocha, Kupiec w Alma Market

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25