Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Temar: Dorblu 55% w postaci klinku 100 g oraz Dorblu 50% w formie 1/2 kręgu

Źródło: Temar   Dodano: 2013-05-13 12:40:36

W bogatej ofercie firmy Temar pojawiły się kolejne nowości produktowe! Do asortymentu dołączyły następujące nowości: Dorblu 55% w postaci klinku 100 g oraz Dorblu 50% w formie 1/2 kręgu. Dorblu to półtwarde sery z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni.

Podaje się je na desce serowej lub jako zakąskę na kanapkach lub tartinkach koktajlowych. Świetnie pasują do sałatek, farszów, sosów, zapiekanek oraz past serowych. Najlepiej współgrają z winami półwytrawnymi, białym burgundem. Dorblu 55% jest bardziej kremowy od Dorblu 50% ze względu na podwyższoną zawartość tłuszczu w suchej masie.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25