1. Aktualności
  2. Polska

Temar: Dorblu 55% w postaci klinku 100 g oraz Dorblu 50% w formie 1/2 kręgu

Źródło: Temar
Autor: Monika Czaplicka

W bogatej ofercie firmy Temar pojawiły się kolejne nowości produktowe! Do asortymentu dołączyły następujące nowości: Dorblu 55% w postaci klinku 100 g oraz Dorblu 50% w formie 1/2 kręgu. Dorblu to półtwarde sery z przerostem szlachetnej niebieskiej pleśni.

Podaje się je na desce serowej lub jako zakąskę na kanapkach lub tartinkach koktajlowych. Świetnie pasują do sałatek, farszów, sosów, zapiekanek oraz past serowych. Najlepiej współgrają z winami półwytrawnymi, białym burgundem. Dorblu 55% jest bardziej kremowy od Dorblu 50% ze względu na podwyższoną zawartość tłuszczu w suchej masie.