Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Moda na owocowe inspiracje z nowym Almette z gruszką i jabłkiem!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2013-03-27 13:13:42

© hochland polska

Z okazji wprowadzenia na rynek nowego owocowego wariantu puszystego serka Almette z gruszką i jabłkiem, odbyła się konferencja prasowa, pełna wiosennych inspiracji. W Akademii, nowo otwartej restauracji Borysa Szyca, na gości czekał szereg atrakcji i wyjątkowe osobistości. Joanna Horodyńska opowiedziała o owocowych trendach w modzie, natomiast David Gaboriaud – trener kuchni francuskiej, poprowadził warsztaty kulinarne zainspirowane wyjątkowym smakiem nowego, owocowego wariantu serka Almette.

W przestronnej, skąpanej w bieli restauracji już na wejściu można było poczuć wiosnę. Dekoracja w postaci soczystych gruszek i jabłek ożywiała i jednocześnie przywodziła na myśl wyjątkową kombinację smakową serka Almette. Spotkanie rozpoczęła Joanna Horodyńska. Trzy stylizacje, które zaprezentowała inspirowane były owocowymi trendami w modzie. Kreacje w kolorach soczystej czerwieni, żywej zieleni i jaskrawej żółci zachwyciły gości.
Po krótkim pokazie, przyszedł czas na warsztaty kulinarne. Uczestnicy zostali podzieleni na sześć grup, z których każda miała do przygotowania inny przepis z wykorzystaniem puszystego serka Almette z gruszką i jabłkiem. Autor przepisów – David Gaboriaud – swe inspiracje zaczerpnął z bliskiej mu kuchni francuskiej, dla której niezwykle charakterystyczne są słodkie i lekkie śniadania. Goście z olbrzymim zapałem i pozytywną energią zabrali się do gotowania. Przekąski i desery przyrządzone na bazie serka Almette z gruszą i jabłkiem, wprawiły wszystkich w doskonały nastrój i zadowoliły nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Co więcej, przepisy stały się również inspiracją do przeniesienia owocowych oraz lekkich śniadań i przekąsek do własnej kuchni. Na zakończenie warsztatów, David Gaboriaud zaprezentował jeszcze jeden pomysł na wyjątkowy deser z wykorzystaniem serka Almette. To był słodki i pyszny początek dnia.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25