Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Modne jogurty muszą być coraz czystsze

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2013-03-27 11:59:33

Jogurty najbardziej naturalne, bo z czystą etykietą: tylko jogurt, owoce i cukier. Żadnych sztucznych dodatków, żadnych E, które wywołują wątpliwości konsumentów. Taki jest nowy, stary trend na kontynencie – podaje Emmi powołując się na badania Global Food Trends 2012, Innova Market Insights).

Idąc za tym trendem firma wypuściła nowy jogurt Yogurtpure, który zawiera 12-13% owoców i nieco cukru. Co istotne nowy trend nie oznacza krótszego terminu przydatności do spożycia albo zmienionego smaku produktu. Nie ma w nim stabilizatorów, barwników ani aromatów. Poziom cukru jest niższy niż w standardowym jogurcie.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25