Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kowalew-Dobrzyca (OSM): Serki śmietankowe

Źródło: Kowalew-Dobrzyca (OSM)   Dodano: 2012-11-09 09:27:26

© Kowalew-Dobrzyca (OSM)
© Kowalew-Dobrzyca (OSM)

Serki śmietankowe są produktami otrzymanymi z naturalnych surowców: twarogu, masła, śmietanki. Posiadają wysoką zawartość białka 10,5 g/100 g produktu przez co są doskonałym źródłem tego składnika w codziennej diecie. Ich kremowa konsystencja pozwala na wykorzystanie serka do smarowania pieczywa.

Dostępne są 3 smaki serków (śmietankowy, z ziołami i czosnkiem, z pieprzem). Innowacyjne jest także opakowanie serków; kosteczki 16,6 g z paseczkiem ułatwiającym otwieranie. Odpowiednia obróbka termiczna w procesie produkcyjnym pozwala na utrzymanie terminu trwałości serków (4 miesiące) bez używania środków konserwujących. Kartonowe opakowanie serków 6 x 16,6 g.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25