Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Chr. Hansen: nowe kultury do serów

Źródło: Chr.Hansen   Dodano: 2012-09-24 16:18:09

© fm

W związku z poszerzaniem się asortymentu i zastosowania serów w gospodarstwach domowych, Chr. Hansen oferuje dwie nowe kultury DCC265 i DCC275, które będą dostępne w linii DVS.

Oferują one wyższe walory aromatyczne sera, niższą gorzkość i są przeznaczone do zastosowania rotacyjnego dla dobrze znanego DCC260. To szczególnie ważne w tych częściach Europy Wschodniej, gdzie jakość mleka może się wahać.
Produkt zawiera kultury LD oraz ostrożnie wyselekcjonowane kultury O i ST, LbH i LbP. Wysoka aktywność szczepów ma pomóc w przyśpieszaniu procesu dojrzewania.
Produkt został zaprojektowany na rynek Polski, Białorusi i Rosji.
Global Industry Analysts Inc na który powołuje się dostawca kultur, firma Chr.Hansen szaciuje, ze w latach 2008-2015 popyt na sery wzrośnie do poziomu 21 mln ton tj o więcej niż 20%.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25