Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Agro-Danmis: Sery sałatkowe typu feta Festkoz i Festina

Źródło: Agro-Danmis   Dodano: 2012-09-13 09:20:53

© Agro-Danmis
© Agro-Danmis

Firma Agro-Danmis wprowadziła do sprzedaży sery Festkoz 250 g (ser sałatkowy typu feta z mleka koziego) oraz Festina (ser sałatkowy typu feta z mleka krowiego). Są to sery sałatkowe dojrzewające o charakterystycznej gładkiej strukturze i słono śmietankowym smaku. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu tradycyjnej metody produkcji z ultrafiltracją.

Metoda ultrafiltracji stanowi innowacyjną metodę produkcji sera, w której mleko ulega zagęszczeniu w sposób pozwalający zachować wszystkie cenne składniki odżywcze użytego do produkcji mleka. Ser w opakowaniu opływa w wytworzonej samoistnie serwatce dzięki czemu utrzymuje on swoją wyjątkową delikatność, gładkość i sprężystość. Pozwala to na zachowanie dobrego smaku i zapachu sera nawet do 7 dni po otwarciu opakowania.
Ser doskonale nadaje się zarówno do sałatek jak i do bezpośredniej konsumpcji.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25