1. Aktualności
  2. Polska

Piątnica (OSM): Jogurt Milandia

Źródło: Piątnica (OSM)
Autor: Monika Czaplicka
© Piątnica (OSM)

Jogurt Milandia swoją wyjątkowość zawdzięcza dodatkowi mascarpone oraz unikalnej technologii wytwarzania gęstych jogurtów typu bałkańskiego. Dlaczego jogurt z mascarpone? – jest bardziej śmietankowy niż inne gęste jogurty, lżejszy od śmietany lub majonezu i zawiera o wiele mniejszą ilość kalorii.

Doskonale wyważone proporcje jogurtu i mascarpone, pozwoliły na uzyskanie oryginalnego, lekko śmietankowego smaku. Jogurt Milandia polecamy m.in. do dekorowania naleśników, jako dodatek do świeżych owoców oraz lekkich przekąsek – sałat i sałatek. Pozwala także w nowy, ciekawy sposób przygotować „sernik na zimno”. Dla koneserów naturalnego, gęstego jogurtu będzie stanowić samodzielną, pożywną przekąskę.