Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Opakowanie wpływa najbardziej na strukturę sprzedaży serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-07-06 11:52:56

© polmlek

Duża popularność serów twardych pakowanych w systemie otwórz/zamknij oraz spektakularny wzrost ich sprzedaży według Nielsen (+14,3% wolumenowo) skłoniła nas do rozmowy na ten temat z Tadeuszemi Brujem, Prezesem w Polmlek Lidzbark Warmiński.

– Polacy z dnia na dzień nie zaczną jeść więcej serów, tylko dlatego, że forma opakowania zmieniła się na bardziej wygodną – chłodzi optymistyczne nastroje Prezes Tadeusz Bruj. – Następuje pewnego rodzaju przesunięcie klientów dokonujących zakupów sera na tradycyjnych stoiskach obsługowych (na wagę) w kierunku stoisk samoobsługowych i serów w opakowaniach typu otwórz/zamknij. Ta forma opakowania to nie tylko komfort i wygoda spożywania, ale także większa dbałość o najwyższą jakość produktu oraz jego walory smakowe – podsumowuje Prezes Bruj.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25