Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska: Sery plasterkowane mają wciąż spory potencjał

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-05-11 10:49:23

© hochland

- Patrząc historycznie firma Hochland Polska 10 lat temu, w 2002 roku otworzyła na rynku polskim nową – wtedy innowacyjną kategorię wśród serów żółtych – w opakowaniach otwórz/zamknij – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Nowa propozycja firmy Hochland została szybko skopiowana przez innych graczy rynkowych. Póki co, potencjał serów plasterkowanych jest nadal spory - dodaje Jacek Wyrzykiewicz.

- Sery dojrzewające to drugi po serach twarogowych segment rynku w Polsce. Sery żółte są produktem bardzo popularnym na polskich stołach. Spożywane są przez ponad 90% naszego społeczeństwa.
- Wybór serów żółtych w segmencie produktów otwórz-zamknij jest ogromny. Rynek ten jest mocno rozdrobniony – łączna oferta przekracza kilkaset produktów. Konkurencja jest silna, ale także mobilizująca do aktywności i ciągłego poszukiwania nowych rozwiąza – dodaje Jacek Wyrzykiewicz.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25