Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Polmlek: Barwy biało-czerwone mają szansę w produktach impulsowych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-03-15 12:47:31

© polmlek

Tadeusz Bruj, Prezes w Polmlek omawia dla Forum Mleczarskiego ostatnie wydarzenia z rynku serów topionych: – Szansę na znaczący wzrost sprzedaży produktów w opakowaniach o barwach biało-czerwonych mają zdecydowanie największy asortymenty impulsowe: batoniki, chipsy, napoje. Ze swojej strony nie liczyłbym na specjalne zyski w segmencie serów topionych, choć efekt wizerunkowy tego typu działaniami można z pewnością osiągnąć.

– Ostatnio największym pozwodzeniem wśród klientów cieszą się plastry topione Capresi, które oferujemy w opakowaniach typu otwórz-zamknij w srebrnej metalizie. To innowacyjny produkt w innowacyjnej formule, jako pierwsi i jak do tej pory jedyni ofertujemy ser topiony w gotowych do bezpośredniego spożycia okrągłych plasterkach. Dodatkowo Capresi topione z papryką oraz z pieprzem posiadają delikatną otoczkę z przypraw, co wpływa na znaczące podniesienie walorów smakowych i zostało już docenione licznymi nagrodami konsumenckimi i branżowymi - wskazuje Prezes Tadeusz Bruj
– Tradycyjny ser w 100 g kostkach zwany telewizorkiem zostaje skutecznie zastąpiony krążkami. Obecnie konsument poza niekwestionowanie najwyższą jakością produktu oczekuje także wygody i komforty spożywania, a oferta Capresi topionych skierowana jest właśnie do tego typu konsumenta - podsumowuje Prezes Bruj.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25