1. Aktualności
  2. Polska

Hochland Polska: Źródła słabości kategorii sera topionego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© hochland

Forum Mleczarskie Handel w rozmowie z panem Jackiem Migrała, Prezesem Zarządu i Dyrektorem Generalnym Hochland Polska pyta o skomplikowaną sytuację w segmencie serów topionych i źródła jej słabości
- Na taką sytuację wpłynął przede wszystkim ogromny skok jakościowy w obrębie serów żółtych dojrzewających, jaki dokonał się na przestrzeni ostatnich lat. Poprzez agresywną strategię cenową niektórych oferentów ta kategoria stała się realną alternatywą dla sera topionego - mówi Jacek Migrała.


- Słabość kategorii serów topionych w Polsce to być może również zbyt mała ilość prawdziwych innowacji w tym segmencie rynku, w ciągu ostatnich lat. W tym obszarze Hochland jako lider kategorii ma wiele do zrobienia i do nadrobienia. Wszystko przed nami, jestem pewien, że uda się nam wrócić na ścieżkę pozytywnego rozwoju, pracujemy nad tym intensywnie - dodaje Jacek Migrała, Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny Hochland Polska.
Więcej w wywiadzie w Forum Mleczarskie Handel 1/2012.