Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska: Źródła słabości kategorii sera topionego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-03-02 11:46:51

© hochland

Forum Mleczarskie Handel w rozmowie z panem Jackiem Migrała, Prezesem Zarządu i Dyrektorem Generalnym Hochland Polska pyta o skomplikowaną sytuację w segmencie serów topionych i źródła jej słabości
- Na taką sytuację wpłynął przede wszystkim ogromny skok jakościowy w obrębie serów żółtych dojrzewających, jaki dokonał się na przestrzeni ostatnich lat. Poprzez agresywną strategię cenową niektórych oferentów ta kategoria stała się realną alternatywą dla sera topionego - mówi Jacek Migrała.

- Słabość kategorii serów topionych w Polsce to być może również zbyt mała ilość prawdziwych innowacji w tym segmencie rynku, w ciągu ostatnich lat. W tym obszarze Hochland jako lider kategorii ma wiele do zrobienia i do nadrobienia. Wszystko przed nami, jestem pewien, że uda się nam wrócić na ścieżkę pozytywnego rozwoju, pracujemy nad tym intensywnie - dodaje Jacek Migrała, Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny Hochland Polska.
Więcej w wywiadzie w Forum Mleczarskie Handel 1/2012.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25