Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Bakoma: Rynek deserów wzrósł w 2011 roku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-02-23 11:47:26

© fmh

Z Wojciechem Śniecińskim, Kierownikiem Produktu w Bakoma Forum Mleczarskie rozmawiamy o sytuacji w segmencie deserów. – Rynek deserów mlecznych dla dorosłych wzrósł o 2% ilościowo w roku 2011 w stosunku do roku 2010 (źródło: Nielsen). Najlepiej sprzedają się różnego rodzaju puddingi zarówno z bitą śmietanką na górze jak i bez. To jednocześnie największy i najszybciej rozwijający się segment na rynku deserów - mówi Kierownik Produktu w Bakoma.

W naszym port folio najlepiej sprzedaje się deser Satino z bitą śmietanką na górze w kubku 175 g dostępny w 3 smakach: czekoladowym, waniliowym i karmelowym. Drugi w kolei to puszysty deser Sonata z bitą śmietanka na górze w kubku 90 g dostępny w 2 smakach: czekoladowym i waniliowym.Desery dostępne na polskim rynku to w większości produkty szybko rotujące. Dużą popularnością cieszą się różnego rodzaju akcje promocyjne z zakresu promocji sprzedaży takie jak: animacje, degustacje, końcówki regałów, promocje gazetowe, itp.Nasza najnowsza propozycja, która spotyka się z dużym zainteresowaniem to wprowadzony w listopadzie 2011 deser Satino Gold. Więcej na temat rynku deserów mlecznych w najbliższym wydaniu Forum Mleczarskie Handel.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-09-19) Bakoma: Limitowana edycja jogurtów
(2019-08-22) Bakoma: Bakuś jogurt waniliowy z ciasteczkowymi liter
(2019-07-26) Bakoma: Jogurty Premium exotic

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25