Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Czarnków (OSM): Rynek twarogów do pieczenia ma okresy zwyżkowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2012-02-23 11:27:54

© czarnków (osm)

Marek Wojciechowski, z Działu Marketingu w mleczarni Czarnków (OSM) w rozmowie z Forum Mleczarskim przybliża specyfikę kategorii twarogów do pieczenia. – Rynek twarogów ma dwa okresy zwyżkowe: święta Wielkanocne oraz święta Bożego Narodzenia, poza tymi dwoma świętami jest rynkiem ustabilizowanym – mówi Marek Wojciechowski. – Kategoria twarogów przez ostatnich kilka lat mocno się zmieniała jednak osiąga powoli pewne nasycenie nowością i funkcjonalnością wiaderek.

Wiaderka to szybka i łatwa forma dla ludzi zapracowanych ceniących sobie wygodę, jednak nadal pozostaje spora liczba klientów pozostających wiernymi twarogom w formach tradycyjnych jak twarogi w kostkach opakowanych w pergamin lub foliowanych, a także twarogom typu krajanka. Obecnie Czarnków (OSM) produkuje i te tradycyjne jak i wiaderkowe twarogi w wielu wariantach i wielu wartościach tłuszczowych. Jeżeli chodzi o rynek zbytu to twarogi w wersji klasycznej mają swoje miejsce na rynku tradycyjnym, a twarogi we wiaderkach umiejscowiły się bardziej w kanale handlu nowoczesnego.
Więcej w lutowym wydaniu Forum Mleczarskie Handel w artykule poświęconym kategorii twarogów do pieczenia.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25