Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Candia Polska: Ser Emmental

Źródło: Candia Polska   Dodano: 2012-01-12 10:42:19

Jeden z czołowych importerów produktów mlecznych w Polsce, firma Candia Polska, poszerzyła swoją ofertę o ser Emmentaler. Na półkach sklepowych dostępny jest Emmentaler Candia w plastrach (150 g) oraz porcjach (0,5 kg). Ser wyróżnia połączenie wysokiej jakości oryginalnego sera Emmental Francaise z atrakcyjną ceną!
Ser można również zakupić na stoisku wagowym. Producentem jest znana i ceniona z wysokiej jakości produktów, francuska firma EntreMont.

Emmentaler to ser wytwarzany z krowiego mleka, który cechuje się łagodnym, owocowym i lekko słodkawym smakiem z delikatnym orzechowym posmakiem. Ser charakteryzuje się jednorodną masą, elastycznym wnętrzem i równomiernie rozmieszczonymi dziurami wielkości oliwki. Emmentaler nadaje się do deski serów, ale także jako składnik sałatek i kanapek. Można go zetrzeć i posypywać zupy, warzywa i wiele innych dań. Emmentaler dobrze komponuje się z winami czerwonymi wytrawnymi z Burgundii.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25