Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Temar (PPH): Danablu -Danish Blue Cheese

Źródło: Temar (PPH)   Dodano: 2011-12-30 09:36:52

© Temar (PPH)
© Temar (PPH)

Danablu – Danish Blue Cheese firmy: ST.Clemens z Danii. To biały, lekko żółtawy ser pleśniowy z nieregularnymi dziurami. Łatwy do krojenia, z przerostami niebiesko-zielonej pleśni o wyrazistym słonawo-pikantnym smaku. Doskonały na deskę serową, farszów sałatek, past serowych i na kanapki. Doskonały dodatek do dań zapiekanych.
Najlepsze wina ciężkie czerwone wytrawne lub białe słodkie. Zawiera 60% tł. w suchej masie.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25