Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Łowicz (OSM): Ser Mozzarella

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2011-12-22 18:13:09

© Łowicz (OSM)

Spółdzielnia Łowicz (OSM) wprowadziła na rynek nowy produkt – Ser Mozzarella. Mozzarella to świeży, tłusty, podpuszczkowy biały ser niedojrzewający z mleka krowiego. Powstaje w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Ser posiada biały kolor oraz miękką, kremową i gładką fakturę. Mozzarella oferowana jest w kształcie kulki zanurzonej w zalewie. Po stopieniu charakteryzuje się znakomitą rozciągliwością.

Mozzarella ma delikatny smak i zapach. Zwykle spożywana jest jako przekąska, ale także doskonale sprawdza się w sałatkach, ze świeżymi pomidorami i innymi warzywami. Można ją podawać w zestawie z szynką parmeńską, oliwą, bazylią, ostrymi przyprawami, melonem czy rukolą. Jest także składnikiem wielu dań kuchni włoskiej np. lazanii, sałatek i pizzy.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25