Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland: Rynek serów topionych skurczył się

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2011-10-27 16:12:50

© hochland

Rynek serów topionych w Polsce na przestrzeni ostatniego roku skurczył się – mówi specjalnie dla FM Jacek Wyrzykiewicz, PR & Trade Marketing Manager w Hochland Polska. - Polski konsument jest konserwatywny w wyborze – preferuje klasyczne smaki najbardziej znanych rodzajów serów. Najlepiej sprzedają się bloczki topione, plasterki, krążki i pudełka, najbardziej popularne gramatury to 100-200 g.

Sery topione są produktem znanym od wielu lat, a dzięki firmie Hochland stały się synonimem najwyższej jakości – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz. - Konsumenci stale poszukują nowych kategorii. Jednak trudno mówić o zupełnej stagnacji rynku serów topionych, rynek oczekuje na produkty najwyższej jakości, praktycznie zapakowanych, jednym słowem coraz bardziej wygodnych dla potencjalnego konsumenta.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25