Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Chr.Hansen: Nowe kultury dla serów białych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2011-10-26 15:03:51

- Wiemy, że konsumenci oczekują kremowo-jogurtowego zapachu sera bez kompromisu w obszarze tekstury – wyjaśnia Jamila Bouanda, Menadżer Marketingu w Chr.Hansen w dziale Kultury Serowe. Hansen DVS SafeIT to nowe kultury dla serów typu feta, które oferują pyszny smak i właściwą teksturę.

Przy użyciu nowych kultur skraca się czas procesu fermentacji, wydłuża się okres trwałości sera oraz utrzymane są: wyśmienite smak i tekstura.
Chr.Hansen spodziewa się silnego wzrostu sprzedażowego w tym segmencie na Bliskim Wschodzie i w Europie Południowo-Wschodniej.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25