1. Aktualności
  2. Polska

Bakoma: Odsetek konsumentek używających jogurtów naturalnych w kuchni rośnie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© fm

Zdaniem Wojciecha Śniecińskiego, Brand Managera Jogurty Pitne i Desery w Bakoma, powołującego się na badania Snapshots realizowane w Internecie metodą CAWI przez OMG Metrics, odsetek ten wynosi obecnie 85%. - Jogurt naturalny może zastępować śmietanę jako zamiennik śmietany do sałatek, zup, sosów, dipów oraz jako składnik koktajli. Najczęściej używa się ich do sałatek

- Odsetek kobiet, które generalnie używają jogurtów naturalnych wynosi obecnie ponad 90%. Może to wynikać także z faktu, że są to produkty kojarzone jako bardzo zdrowe, lekkie, dietetyczne. Nie zawierają dodatku cukru. Dodatkowo można ich używać do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek w kuchni do różnego rodzaju dań i potraw (do sałatek, zup, sosów, dipów oraz koktajli) - dodaje Wojciech Śmieciński.- Dominują dwa typy opakowań, małe około 150 g oraz duże około 400 g. Bakoma ma w ofercie zarówno jogurt naturalny w opakowaniu 150 g, idealny do bezpośredniego spożycia jak i w opakowaniu dużym 390 g, które doskonale sprawdza się w zastosowaniach kuchennych. Jeżeli chodzi o jogurty do zastosowań w kuchni to idealnym produktem jest jogurt Grecki Bakoma dostępny w opakowaniu 180 g oraz 400 g - podsumowuje manager Bakomy.

Ostatnie wiadomości o firmie