Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

FigAnd: Większe ożywienie na rynku kefirów smakowych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2011-08-04 10:40:54

© figand
© fm

Na rynku kefirów obserwuje się większe ożywienie w segmencie kefirów smakowych niż naturalnych – podsumowuje wydarzenia rynkowe w segmencie kefirów Artur Mosionek, Dyrektor Handlowy w FigAnd. – Wynika to z tego, że konsumenci zaczęli traktować ten produkt jak napój i stał się on alternatywą dla jogurtów pitnych, szczególnie dla klientów wieku średniego i nie tylko.

Artur Mosionek zwraca także uwagę na obecnie panującą modę na spożywanie produktów niskokalorycznych. - Jest to trend ogólnoświatowy więc my jako producent dostosowujemy się do ogólnie panujących potrzeb konsumentów. W naszym asortymencie 0% tłuszczu mają kefiry smakowe i naturalne.
Z naszych analiz wynika, że w tym segmencie występuje duża dynamika sprzedaży. Nasze doświadczenia w produkcji i sprzedaży produktów light zaczęliśmy od kefirów i było to całkiem niedawno, ale zapewniam że będziemy wprowadzać kolejne produkty light.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25