Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Arla Foods: Castello Brie

Źródło: Arla Foods   Dodano: 2011-08-01 13:55:39

© Arla Foods

Ser typu Brie z przerostem białej pleśni. Ma niesamowicie delikatny i śmietankowy smak. Charakterystyczna dla tego typu serów biała i aksamitna skórka otacza rozpływające się w ustach kremowe wnętrze. Wyprodukowany z najwyższej jakości składników.

Wytwarzany na bazie mleka krowiego, poddanego pasteryzacji. Zawartość tłuszczu ogółem min. 32,4%. Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 60%.
Castello Brie, z uwagi na swój łagodny smak wspaniale komponuje się na świeżej bagietce czy innym pieczywie w otoczeniu najróżniejszych dodatków. Delikatnie podkreśla i urozmaica codzienne posiłki, dodając do każdego z nich odrobinę finezji i niebywałej przyjemności jedzenia. Znakomicie komponuje się w sałatkach lub może być zasmażany, np. z żurawiną. Z uwagi na to, iż może być spożywany bez żadnych dodatków, jest również niezastąpioną przekąską podczas romantycznych kolacji czy wizyty gości. Idealnie nadaje się do spożycia z białym winem, zarówno wytrawnym jak i półsłodkim.
Jego wyjątkowo łagodny smak przekonuje również tych, którzy dotychczas nie byli konsumentami serów pleśniowych.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25