1. Aktualności
  2. Polska

Euroser: Grikios Cheese Sticks

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Wygodny sposób podania, unikalny smak. Ser półtwardy Grill Cheese w formie paluszków to doskonała przekąska lub dodatek do dań. Powstają z mleka krowiego wysokiej jakości. Stanowią naturalne źródło wapnia oraz białka.

Grikios Grill Cheese podzielony jest na równe kawałeczki, dzięki czemu grilluje się go jeszcze wygodniej. Serowe paluszki wystarczy wyjąć z opakowania i wrzucić na rozgrzany ruszt lub płytę elektrycznego opiekacza. Można również obtoczyć je w panierce z mąki, jajka oraz bułki tartej i usmażyć, by nadać im przyjemnej chrupkości. Serwowane w towarzystwie tzatzików lub dipu stają się sycącą przekąską.

Ser typu halloumi najlepiej smakuje jeszcze gorący. Świetnie komponuje się z nim piwo lub wytrawne białe wino.

Opakowanie 200 g.

Ostatnie wiadomości o firmie