1. Aktualności
  2. Polska

Koło (OSM): Używamy kartonów bardziej neutralnych dla środowiska, a nasze kefiry mają krótki skład

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© koło (osm)

– W 2019 roku uruchomiliśmy produkcję kefiru 13 żywych kultur bakterii i od tej pory sukcesywnie rozszerzamy ofertę – odpowiedziała Karolina Mikołajczyk, Dyrektor Handlu i Eksportu w Koło (OSM) zapytana o tegoroczne działania mleczarni w kategorii kefirów. – Obecnie produkujemy kefir w kartonie o pojemności 1 l, 0,5 l, oraz 0,5 l w wersji malinowej. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku i konsumentów kefiry i maślanki zdecydowaliśmy się pakować w neutralne dla środowiska, podlegające recyklingowi kartony Brown Board, a wsad do napojów owocowych nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego ani skrobi modyfikowanej.

– Coraz większe uznanie zdobywa pojemność 0,5 l, które można wrzucić do plecaka, torebki, wielokrotnie otworzyć.

Sprzedaż kefirów i maślanek zdecydowanie wzrasta w okresie letnim. Z uwagi na ich orzeźwiający smak i prozdrowotny wpływ na organizm człowieka mają one rosnącą grupę stałych konsumentów – dodała Karolina Mikołajczyk, Dyrektor Handlu i Eksportu w Koło (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie