Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Koło (OSM): Używamy kartonów bardziej neutralnych dla środowiska, a nasze kefiry mają krótki skład

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-06-18 09:08:18

© koło (osm)

– W 2019 roku uruchomiliśmy produkcję kefiru 13 żywych kultur bakterii i od tej pory sukcesywnie rozszerzamy ofertę – odpowiedziała Karolina Mikołajczyk, Dyrektor Handlu i Eksportu w Koło (OSM) zapytana o tegoroczne działania mleczarni w kategorii kefirów. – Obecnie produkujemy kefir w kartonie o pojemności 1 l, 0,5 l, oraz 0,5 l w wersji malinowej. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku i konsumentów kefiry i maślanki zdecydowaliśmy się pakować w neutralne dla środowiska, podlegające recyklingowi kartony Brown Board, a wsad do napojów owocowych nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego ani skrobi modyfikowanej.

– Coraz większe uznanie zdobywa pojemność 0,5 l, które można wrzucić do plecaka, torebki, wielokrotnie otworzyć.

Sprzedaż kefirów i maślanek zdecydowanie wzrasta w okresie letnim. Z uwagi na ich orzeźwiający smak i prozdrowotny wpływ na organizm człowieka mają one rosnącą grupę stałych konsumentów – dodała Karolina Mikołajczyk, Dyrektor Handlu i Eksportu w Koło (OSM).


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-10-18) Koło (OSM): Dip kremowy z ziołami
(2021-10-15) Mleczarnia Koło (OSM) zwiększa skup i przychody
(2021-06-18) Koło (OSM): Nowe opakowania serków Koluś

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij