Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Łowicz (OSM): Rośnie znaczenie maślanki bez laktozy

Dodano: 2021-06-04 09:42:46

© łowicz (osm)

– W naszej ocenie kategoria maślanek w mniejszym stopniu ucierpiała z powodu pandemii niż pozostałe napoje fermentowane – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Iwona Grzybowska, Prezes Zarządu w mleczarni Łowicz (OSM). – Niewielki spadek sprzedaży maślanki naturalnej został skompensowany przez wzrost sprzedaży maślanki naturalnej bez laktozy. W kluczowym czasie pandemii obserwowaliśmy dużą popularność produktów nie zawierających laktozy, stąd zwiększone zainteresowanie tym wariantem.

– W ofercie Łowicz (OSM) znajduje się pełen wachlarz kombinacji smakowych maślanek co powoduje atrakcyjność naszej oferty, a mówimy o smakach: truskawka, jabłko z gruszką, ananas z cytryną. Na atrakcyjność wpływa również przekrój opakowań i pojemności – zaczynając od tegorocznej nowości butelki 500 ml, butelki 750 g oraz karton 1 l wykonany z surowców odnawialnych. Rozpoczęło się sezonowe zatowarowywanie rynku w nasze maślanki. Są one dostępne zarówno w dużych sieciach handlowych, jak i na rynku tradycyjnym, także możemy zagwarantować konsumentom łatwą dostępność produktów. Oceniając kwestię pozycjonowania cenowego, to ten rok będzie wyjściowy do oceny, gdyż obserwujemy wzrosty cen artykułów spożywczych i sami odczuwamy je od niedawna – wskazuje Prezes Zarządu mleczarni Łowicz (OSM).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij