1. Aktualności
  2. Polska

Mlekpol (SM): Aksamitny deser z maślanką

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Wśród konsumentów stale rosnącą atrakcyjnością cieszą się produkty, w których tradycja idzie w parze z nowoczesnością. Właśnie takie są nowe desery maślankowe od Mlekpol (SM). Aż w 60% składają się z maślanki powstającej z najlepszego polskiego mleka, co nadaje produktowi prawdziwie naturalny smak oraz bardzo charakterystyczną, aksamitną konsystencję. Zaskakujące zestawienia smakowe maślanki z kokosem i czekoladą lub tartą cytrynową czy muffinką jagodową już tej wiosny pojawią się na sklepowych półkach.

Mlekpol (SM), jak zawsze w sposób kompleksowy stara się realizować oczekiwania swoich konsumentów i wprowadza na rynek nowe desery na bazie maślanki, przyciągające uwagę barwnymi opakowaniami i zaskakującymi smakami. Dzięki połączeniu maślanki i wyjątkowych dodatków powstały smaki, które zapewne na stałe dołączą do naszych ulubionych. Zamknięte w okrągłych, kolorowych kubeczkach desery o kusząco brzmiących i oryginalnych smakach: nata de coco, tarta cytrynowa oraz muffinka jagodowa są doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy w przekąsce szukają czegoś więcej, niż tylko zaspokojenia głodu. To propozycje stworzone z myślą o drugim śniadaniu, a także zdrowym deserze. Nowe produkty od Mlekpol (SM) są nie tylko gęste i pyszne, zawierają również żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Produkt wyróżnia czysta etykieta i krótki skład.

Opakowanie: 170 g.

Ostatnie wiadomości o firmie