1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Najpopularniejsze są czyste smaki serów topionych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Jesień i zima są porami roku, w których obserwujemy wzmożone zainteresowanie sprzedażą naszych produktów – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Różnorodność smaków i gramatur sprawia, że każdy konsument znajduje coś dla siebie. Które smaki sprzedają się najlepiej? Zdecydowanie czyste smaki, bez dodatków (Złoty Ementaler, Gouda, Tylżycki, Cheddar). Najpopularniejsze serki smakowe to te z dodatkiem szynki, czosnku, pomidorów, papryki i borowików, po które klienci sięgają zwłaszcza w okresie świątecznym.

– O tym, czy dany serek znajdzie się w koszyku zakupowym decyduje także jego gramatura. Rodziny zwykle decydują się na zakup 100 g kostek tzw. telewizorków lub serków w plastrach, umożliwiających wykorzystanie ich na kanapce bez pomocy noża. Osoby mieszkające samodzielnie wybierają natomiast serowe krążki, których opakowanie zawiera 8 serków pakowanych w trójkątne porcje, co zapobiega wysychaniu produktów, a tym samym marnowaniu żywności – opowiada Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

Ostatnie wiadomości o firmie