Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Łowicz (OSM): Coraz więcej deserów mlecznych z dodatkami zbożowymi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-10-27 10:10:38

© łowicz (osm)

– Desery mleczne mają ważne zadanie zaspokajania chęci na słodką przekąskę i nasycenia głodu – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Iwona Grzybowska, Prezes Zarządu w mleczarni Łowicz (OSM). – Oferta tej kategorii na rynku jest bardzo szeroka, dzisiaj klient może mieć spory dylemat w związku z wyborem. Wachlarz deserów rozpościera się od wersji pitnych po łyżeczkowe, miksy smakowe, rodzaje dodatków, po formy opakowań – butelki PET, opakowania szklane, kubeczki. Zauważamy rosnącą tendencję do stosowania składników zbożowych, crunchy, muesli, czyli połączenia produktu mlecznego z sycącymi dodatkami, które finalnie spełnią rolę zdrowej przekąski. Ma to silne powiązanie z trendem fit, bycia szczupłym, zdrowym. Najchętniej wybierane są desery „on the go”, w wygodnym opakowaniu, które umożliwia spożycie w ruchu, w trakcie jazdy samochodem lub w drodze do pracy – wylicza nasza rozmówczyni.

– Naszą odpowiedzią na trendy jest Yogoat Drink owsiany do picia, w 4 wariantach smakowych (brzoskwinia, pieczone jabłko, jagoda, truskawka z rabarbarem), który wdrożyliśmy pod naszą marką wegańską Bez Deka Mleka. Ma wygodne otwarcie i dziubek umożliwiający wypicie bezpośrednio po otwarciu. Jest bogaty w błonnik. To doskonały produkt dla wegan, ale również dla osób spożywających produkty mleczne, lecz mających problem z przyswajalnością soi lub laktozy – wskazuje Iwona Grzybowska.

– Opcją dla miłośników oddania się rozkoszy deseru bez pośpiechu jest Jogurt z mascarpone, będący idealnym połączeniem delikatnego jogurtu z dodatkiem serka mascarpone, dzięki któremu uzyskaliśmy kremowy smak i obłędną konsystencję. Niebanalne połączenia dostępne są w 4 wariantach smakowych: malina-żurawina-słonecznik, śliwka-chia, brzoskwinia-mango-siemię lniane oraz wiśnia-papryka chili. Jogurt z mascarpone to wykwintny, mleczny deser, który zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. W tym miejscu dodamy, że nasze Jogurty z mascarpone zdobyły złoty medal w tegorocznej II Krajowej Ocenie Wybranych Grup Przetworów Mlecznych i zdeklasowały konkurencję – podkreśla z dumą Iwona Grzybowska, Prezes Zarządu w mleczarni Łowicz (OSM).


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-02-18) Łowicz (OSM): W planach mamy dalsze poszerzanie portfolio marki „Bez Deka Mleka”
(2020-12-29) Łowicz (OSM): Pandemia zwiększyła popyt na sery konfekcjonowane
(2020-11-30) Łowicz (OSM): Łowicz? Naturalnie!

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij