1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Fenomen twarożków polega na tym, że są pożywne, a przy tym niskokaloryczne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© łowicz (osm)

– Twarożki i serki wiejskie cieszą się niesłabnącą popularnością, jako stały element polskiego śniadania oraz lekka przekąska w ciągu dnia – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Iwona Grzybowska, Prezes Zarządu w mleczarni Łowicz (OSM). – Są to smaczne produkty o prostym, naturalnym składzie, bez dodatków konserwujących. Charakterystyczne ziarna twarożku w słodkiej śmietance, do których poprzez dodanie szczypiorku lub pomidora uzyskujemy indywidualnie skomponowany, sycący posiłek.

– Mleczarnia Łowicz (OSM) w ofercie ma Twarożek Domowy 200 g, Serek wiejski 5% tł. 150 g, Serek wiejski lekki 3% tł. 150 g oraz opcję bez laktozy, o pojemności 150 g. Wspomniana wcześniej gramatura jest wystarczającą porcją dla osoby dorosłej, a także dla dzieci. Łowicz (OSM) postawił na smaki naturalne, bez dodatków, z zamysłem tworzenia przez konsumentów własnych kompozycji smakowych poprzez użycie wspomnianych wcześniej dodatków. Konsumenci w tej kategorii wybierają twarogi w kostce, klinkach, krążkach, które dzięki większej gramaturze zapewniają oszczędność i ekonomiczność. Twarożki do smarowania również są popularne przez wzgląd na wygodną formę rozsmarowania – podania na kanapce oraz szerszy wachlarz gotowych już kompozycji smakowych – dodaje Iwona Grzybowska, Prezes Zarządu w mleczarni Łowicz (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie