1. Aktualności
  2. Polska

Temar (PPH) zdobywa medale w konkursie „Good Cheese”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka
© temar

21 września br. firma Temar (PPH) zdobyła 2 medale w kulinarnym konkursie sera „Good Cheese”. Oficjalne wręczenie medali odbyło się podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Lublinie. Sery oceniane były przez profesjonalistów: kucharzy i szefów kuchni, a na ocenę wpływały walory smakowe jak również wrażenia ogólne.

Pierwszy medal firma Temar (PPH) uzyskała w kategorii „Ser do sałatki”, zdobywając tym samym złoto za oryginalny włoski ser Michelangelo Burrata. Ten świeży ser o delikatnym i łagodnym smaku zdobywa zaufanie od wielu lat. Posiada szerokie zastosowanie kulinarne: podaje się go z pomidorami, bazylią, makaronem lub jako dodatek do sałatek i chrupkiego pieczywa. Może być także podawany z sosem z bazylii, odrobiną mięty, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Drugą kategorią, w której firma Temar (PPH) zdobyła medal brązowy jest „Ser miękki na deskę serów” za włoską Mozzarellę Michelangelo di Bufala. Ser ten charakteryzuje się elastyczną i zwartą konsystencją. Jest niezastąpionym składnikiem sałatek. Firma Temar planuje dalszy rozwój marki Michelangelo z kolejnymi produktami rozszerzającymi kategorię i ofertę serów importowanych. Marka Michelangelo utożsamiana jest w firmie Temar jako marka własna ze względu na wieloletnie członkostwo w European Commercial Union. Stowarzyszenie zrzesza największe przedsiębiorstwa z całej Europy, które oferują produkty nabiałowe segmentu premium.

Ostatnie wiadomości o firmie