1. Aktualności
  2. Świat

Mlekpol (SM): Twaróg Mazurski smak bez laktozy półtłusty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Twaróg ten jest idealną propozycją dla konsumentów, którzy nie tolerują mlecznego cukru. W składzie produktu znajduje się najlepsze mazurskie mleko. Laktoza w nim zawarta została rozłożona dzięki zastosowaniu enzymu laktazy. Tradycyjną recepturę, unikalny smak, delikatną konsystencję, charakterystyczny aromat i wartości odżywcze udało zachować się również w tej odsłonie twarogu.

Będzie on idealnym dodatkiem do śniadań, kolacji, sałatek i przystawek.

Wyśmienity jako samodzielna potrawa, serwowana na słodko lub w wersji wytrawnej. Twaróg ma praktyczne opakowanie, pozwalające na utrzymanie świeżości i chroniące przed wysychaniem, a także kształt (klinek) ułatwiający krojenie.

Opakowanie: 250 g.

Ostatnie wiadomości o firmie