1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Mozzarella to kategoria rosnąca

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© łowicz (osm)

– Rynek mozzarelli w Polsce prężnie się rozwija – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Andrzej Chomyszczak, Wiceprezes ds. Handlu i Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM). – Produkt ten ma silne skojarzenie z Włochami oraz charakterystycznymi dla nich produktami – pizzą, zapiekankami. Często znajduje się na desce serów jako aperitif. Mozzarella produkowana przez polskich producentów nie ustępuje smakowi włoskim wyrobom – podkreśla Prezes mleczarni w Łowiczu.

– Mleczarnia w Łowiczu nie pojawiała się do tej pory z produktem dedykowanym dla rynku detalicznego. Na ten moment w ofercie posiadamy Mozzarellę w formie bloku, o wadze ok. 3 kg oraz w formie wiórek w kształcie kostki 2 kg i wiórek w kształcie nitki 2 kg. Głównym odbiorcą są producenci żywności oraz punkty gastronomiczne. Ceniona jest za doskonałą topliwość i smak, dlatego do dzisiaj cieszy się stałym zainteresowaniem, co potwierdza wysoką jakość produktu – dodaje Andrzej Chomyszczak, Wiceprezes ds. Handlu i Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie