1. Aktualności
  2. Polska

Grupy Polmlek: Jogurt Typ Grecki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Gęsty, naturalny jogurt sprawdzi się idealnie zarówno w daniach kuchni śródziemnomorskich, jak i w lekkich dipach czy sosie tzatziki. Może również posłużyć jako baza do wypieku puszystych serników. Jest świeży i delikatnie kwaskowy w smaku, a to, co go wyróżnia, to bardzo gęsta konsystencja, będąca wynikiem działania odpowiednich szczepów bakterii jogurtowych. Dzięki nim jest to również naturalny probiotyk, który zadba o odporność.

Jogurt jest lekkostrawny, nie zawiera cukru. Jest produkowany w dwóch wariantach – o zawartości 10% tł. w kubku 330 g oraz o zawartości 3,5% tł. w kilogramowym wiaderku.

Opakowanie: 330 g, 1 kg.

Ostatnie wiadomości o firmie