1. Aktualności
  2. Polska

Agro-Danmis Gramowscy: Puszysty serek z mleka koziego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Firma Danmis, lider na rynku polskich produktów z mleka koziego, wprowadza nowość, z którą wiąże duże nadzieje. Łączy ona uznany przez konsumentów od lat format twarogowego serka puszystego z niepodważalnymi prozdrowotnymi zaletami produktów z mleka koziego. Mleko kozie, zbliżone składem do mleka matki, jest dla człowieka znacznie łatwiej przyswajalne niż mleko krowie. Dzięki innej charakterystyce białek, jest hipoalergiczne, stanowi dobrą alternatywę dla konsumentów borykających się z uczuleniem na białko mleka krowiego. Kuleczki tłuszczowe są w mleku kozim kilkukrotnie mniejsze, co w naturalny sposób przekłada się na lekkostrawność wyrobów z mleka koziego.

Z uwagi na szczególne walory i charakter premium nowego produktu, producent Danmis zdecydował o wprowadzeniu nowej linii pod wydzieloną marką Kozette. Serek Kozette będzie zapakowany w poręczny kubeczek o niższej niż tradycyjna na rynku dla takich wyrobów gramatura, tym samym dobrze wpisze się w trend mniejszych, wygodnych porcji oraz konieczność nie marnowania żywności. Poza wersją klasyczną, przygotowano również wariant szczypiorkowy o wybornym bukiecie smakowo-zapachowym, który wejdzie na rynek miesiąc po liderze. Danmis liczy na to, że tegoroczna nowość, nad którą cały zespół pracował przez wiele miesięcy i która wymagała istotnych inwestycji, podbije serca konsumentów i pomoże wyjść obronną ręką z cięższego okresu, w którym wszyscy się ostatnio znaleźliśmy – zwłaszcza, że jest to pierwszy taki serek puszysty z mleka koziego w Europie.

Opakowanie: 100 g.