100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe

Jubileusz 30-lecia Milkpol z Czarnocina, krainy mlekiem płynącej

Źródło: Milkpol / IMR advertising by PR   Dodano: 2020-06-01 10:29:14

Są jubileusze większe i te trochę mniejsze, są lokalne i ogólnokrajowe. Wszystkie jednak, niezależnie od skali, musiały się w tym roku poddać dyktatowi koronawirusa. Również firma Milkpol zrezygnowała z celebrowania przypadającego w tym roku 30-lecia swojego istnienia. Z tej okazji postanowiła jedynie kameralnie (i zdalnie) podziękować wszystkim swoim pracownikom i klientom. Serwując im na pocieszenie zupełnie nowy twaróg z nutką śródziemnomorską, który pozwoli w domu poczuć się jak na wakacjach.

Przedstawiciele firmy żartują, że gdyby pięć lat temu, w trakcie hucznych obchodów 25-lecia swojej działalności, wiedzieli, co się zdarzy w tym roku, świętowaliby podwójnie. A i tak było wiele wspomnień, wzruszeń, gratulacji i planów na przyszłość. Z nadzieją, że 30-lecie będzie jeszcze okazalsze, z większą liczbą powodów do dumy. Powodów do dumy rzeczywiście przybyło, bo firma może się pochwalić wieloma przysmakami. Ale nie udało się ich w tym roku wspólnie fetować ze względu na obecną sytuację w kraju i na świecie. Dla wspólnego bezpieczeństwa firma zdecydowała o przełożeniu uroczystości.

Firma dziękuje jednak – bezpiecznie, za pośrednictwem mediów – swoim pracownikom i klientom za możliwość realizowania planów i stawiania sobie coraz wyżej poprzeczki jakości. Z nadzieją, że wspólnie uda się przetrwać ten trudny czas.

Milkpol jest jednym z nielicznych prywatnych zakładów mleczarskich opartym w 100% na kapitale polskim. Mleko wykorzystywane do produkcji spełnia najwyższe normy jakościowe i pozyskiwane jest od starannie wybranych, wyspecjalizowanych gospodarstw zlokalizowanych w promieniu 60 km od zakładu.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Celem mleczarni jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.

Epidemia trwa, więc marka Milkpol Czarnocin dołączyła do pomocy lekarzom, pielęgniarkom, personelowi medycznemu wszystkich szczebli z pierwszej linii frontu, przekazując szpitalom w całej Polsce swoje słynne serki smakowe, jogurty, kefiry i sery. Produkty z logo Czarnocin wędrują do szpitali, stacji epidemiologicznych i firm gastronomicznych, które przygotowują dla lekarzy, pielęgniarek i pacjentów zdrowe, pożywne posiłki. Serki smakowe (czekoladowy i waniliowy) można zjeść w biegu, bo w opakowaniu pod wieczkiem jest ukryta składana łyżeczka. Kefiry i jogurty łatwo otworzyć i wypić – bo mają praktyczne dzióbki, dzięki którym nie trzeba otwierać całego wieczka. To ważne w tym trudnym czasie, kiedy nie ma chwili, żeby pomyśleć o jedzeniu. Bo żeby walczyć, trzeba jeść. Żeby zdrowieć i poprawiać odporność – również.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij