1. Aktualności
  2. Polska

Mlekpol (SM): Nowe i praktyczne porcje serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Mleko i jego przetwory stanowią grupę podstawowych artykułów spożywczych, a ser żółty jest obecny w każdym polskim domu. Wiele możliwości zastosowania sera w codziennym gotowaniu sprawia, że poszukujemy różnych jego rodzajów i form – gotowych plastrów na kanapki, tartego do pizzy, czy po prostu porcji w kawałku. Gouda, Królewski z Kolna, Złoty Mazur czy Sejdamer to sery Mlekpolu cieszące się dużą popularnością konsumentów. Cenione są za jakość i smak, a ich produkcja poparta jest wieloletnią lokalną tradycją. Nowoczesna technologia wytwarzania i pakowania daje gwarancję świeżości oraz czystego i naturalnego składu sera.

Gouda, Królewski z Kolna i Złoty Mazur mogą poszczycić się znakiem „Jakość Tradycja”, który przyznawany jest produktom żywnościowym wysokiej jakości z uwzględnieniem produktów tradycyjnych.

Mleczarnia Mlekpol (SM), mając na względzie zmieniające się potrzeby konsumentów, proponuje swoje najpopularniejsze sery w praktycznych i wygodnych do przechowywania opakowaniach: Gouda 400 i 700 g, Królewski z Kolna 400 g, Złoty Mazur 700 g oraz Sejdamer i Bydgoski po 400 g.

Opakowanie: 400 g, 700 g.