Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Garwolin (OSM) rozwija proszkownię mleka

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2020-04-03 15:14:19

– Inwestycja w zakresie proszkowni mleka pozwala zagospodarować nadwyżki mleka, ostatnie modyfikacje umożliwiają poszerzenie gamy produkowanych proszków mlecznych – mówi Forum Mleczarskiemu Robert Kuchnio, Prezes ds. Technicznych w mleczarni Garwolin (OSM). Proszkownia pozwala teraz wytwarzać odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczone mleko instant, pełne mleko w proszku i pełne mleko instant. Jak dowiadujemy się u źródła, obecna wydajność dobowa proszkowni wynosi 160 tys. l.

Pierwsze prace projektowe rozpoczęto wiosną 2013 r. Cała inwestycja pochłonęła ponad 25 mln zł. Za prace budowlane odpowiadała wówczas firma Klimas z Krotoszyna, a za technologię – firma Milk Hydrosan.

Celem inwestycji było zagospodarowanie nadwyżek surowca jak również powiększenie gamy oferowanych asortymentów. Obecne zmiany umożliwiają powiększenie asortymentu proszków.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-04-28) Garwolin (OSM): Nowy jogurt naturalny gęsty
(2020-06-25) Garwolin (OSM): Mleko świeże 2% w nowej odsłonie
(2020-06-17) Garwolin (OSM): Jogurt naturalny gęsty

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij