1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Sery z kminkiem wiodą prym w grupie serów smażonych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– W Polsce wzrasta zainteresowanie produktami lokalnymi, w tym także serami smażonymi, które coraz częściej pojawiają się nie tylko w polskich domach, lecz także w restauracyjnym czy hotelowym menu – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Ogromny wpływ na to ma fakt, że Polacy coraz większą uwagę zwracają na zdrowy styl życia oraz kupowanie rodzimych produktów doskonałej jakości. To właśnie decyduje o coraz większej popularności tych mocno związanych z rejonem Śląska i Wielkopolski przysmaków.

– Które smaki sprzedają się najlepiej? Zdecydowanie te z kminkiem, który jest niewątpliwie dodatkiem charakterystycznym dla polskiej kuchni. Ser domowy z kminkiem oraz Hauskyzja „Ślōnski Maszket”, najmłodszy produkt z linii serów smażonych Sertop, zdecydowanie wiodą prym w tej kategorii lokalnych produktów. Podobnie zresztą jak ser smażony z dodatkiem popularnej w Polsce czarnuszki, który jednak pojawia się w ofercie wyłącznie w wersji limitowanej. W chwili obecnej nasze sery smażone można kupić zarówno w hurtowniach jak i wielu sieciach handlowych oraz w małych lokalnych sklepikach – dodaje Aneta Będkowska.

Ostatnie wiadomości o firmie